Reseptit

Sisäfile:

Kierinki Highland sisäfile on erinomainen raaka-aine erilaisiin pihveihin: coeur de filet, chateubriand, pippuripihvi, lehtipihvi tai mignonpihvit onnistuvat takuumureasta sisäfileestä. Tässä kuvien kera ohjeet maistuvien pippuripihvien valmistukseen.  

  vakuumipakattu sisafile, Kierinki highland, sisafilepihvi,   Kierinki Highland sisäfile on raakakypsytetty valvotussa lämpötiloissa 0 - 4 asteessa noin 4 - 6 viikkoa. Ota sisäfile huoneenlämpöön noin 4 tuntia ennen ruoaksi valmistusta.

 Leikkaa terävällä veitsellä sisäfileen kalvo pois mahdollisimman siististi rikkomatta lihan pintaa. Pihvien leikkaaminen aloitetaan fileen paksummasta päästä.  

  sisafile, Kierinki highland, pihvit Sisäfileestä leikataan noin 1,5 - 2 cm paksuisia pihvejä. Täysikasvuisen eläimen fileestä saa noin 10 - 12 pihviä.

sisafile, marmoriliha, kierinki highland  Highland naudan liha on marmorilihaa, jossa rasva on lihasyiden sisällä. Pihvit maustetaan filen ulkopinnalta juoksevalla hunajalla ja pyöritetään pippuriseoksessa jossa on puna-, viher- ja mustapippuria sopivassa suhteessa. Suolaa ei laiteta vielä tässä vaiheessa.

   parila ja pannu, kierinki highland Paistamiseen käytetään valurautapannua tai parilaa. Metallinen, ohut paistinlasta käy hyvin työvalineeksi. Paistamisessa voi/oliiviöljy.

mausteet sisafileelle, kierinki highland  Mausteena voi käyttää myös valkopippuria, mustapippuria, valkosipulia, salottisipulia tai yrttejä. Kierinki highlandin liha on kuitenkin itsessään niin maukasta että sitä ei tarvitse paljoa maustaa. Maustamisella voidaan korostaa lihan omaa aromia ja saada vaihtelua makuun.

Pihvin pinnnan on oltava kuiva, jotta paistopinta muodostuu nopeasti. Rasva kuumennetaan ennen pihvien laittamista pannulle. Oliiviöljy kuumennetaan ja siihen lisätään nokare voita. Pannu on sopiva kun voi on lakannut kiehumasta ja on väriltään hennon kullaruskeaa.

Paistoaika riippuu pihvien paksuudesta ja halutusta kysyysasteesta:

Raaka: 2,5 min, jolloin liha on vain pinnalta kypsä ja sisältä mehevä ja täysin punainen.

Medium: 6 min, jolloin pihvin keskusta on punertava ja reunoissa väri on harmaa.

Kypsä: 8 min, jolloin liha on kokonaan kypsää ja väriltään harmaata.

Pannulle kannattaa laittaa vain 3 - 4 pihviä, jottei pannu jäähdy liikaa. Pihvit paistetaan molemmin puolin ja maustetaan kypsältä paistopinnalta suolalla.

Kun pihvit on kaikki kännetty ja maustettu suolalla, kuumalle pannulle kaadetaan noin 2,5 dl kermaa, josta saadaan herkullinen kastike. Kun kerma kiehahtaa, pannu nostetaan pois liedeltä, pihvit peitetään joko foliolla tai kannella vetäytymään hetkeksi. 

Pippuripihvit nautitaan keitettyjen perunoiden, valkosipuliperunoiden tai perunamuusin kera. Lisukkeeksi sopii hyvin uunijuurekset, sienet tai  vihreä salaatti kauden vihanneksista. 

 

Kierinki - Kotoisa Lapinkylä

Kierinki on idyllinen Lapinkylä. Se sijaitsee erämaassa, Sodankylän kunnan alueella, noin 70 kilometriä kuntakeskuksesta lounaaseen.

Kylämiljöö on kohtaamispaikka, jonka yhteisöllisyys on merkki elävästä maaseudusta ja sen ympärillä touhuavista ihmisistä. Perinnemaiseman rakennus- ja kulttuuriperinnön säilyttäminen, sekä puhtaat Lapin tuotteet ja aidot ihmiset ovat lähellä sydäntämme.

Kierinki on hyvän elämän tyyssija. Tervetuloa!

Yhteystiedot:
Kieringin Lomakylä Oy
+358 (0)40 809 1610
teija.raaterova@kieringinloma.fi

Yhteydenottolomake